Zakaj je pitje vode iz lončevine zdravilno?

Keramika je ena izmed najstarejših industrij, ki sega tisočletja nazaj v zgodovino. Najstarejši keramični primerek najden v Brnu na Češkem je bil oblikovan 28.000 let p.n.š. Ko so ljudje odkrili kaj vse jim ta čudežni material omogača, se je razvila bogata kultura umetnosti na tem področju.

Poleg neomejenih možnosti oblikovanja, je glina tudi izredno zdravilna. Bogata je z minerali in vitamini. Shranjevanje vode v lončevi izboljša kakovost vode in koristno vpliva na vaše zdravje. Lončevina je porozna, kar pripomore k naravnemu hlajenju vode. Hlajenje prilagodi skladno s temperaturo okolja, kar je edinstvena lastnost. Poleg tega je naravi prijazna. Ker je glina bazična, pomaga ohranjati Ph ravnovesje v naših telesih, saj je človeško telo pa naravi kislo. S tem, ko bazična glina reagira s kislo vodo, ustvari pravilno Ph ravnovesje. Pitje vode iz lončevine izboljša prebavo. Poleg tega uravnava raven testosterona, v nasprotju s plastenko ki ga znižuje. Voda iz lončevine blagodejno deluje na grlo. Pozitivno vpliva na simptome kašlja ali prehlada. Odlična je za vse, ki trpijo za boleznimi dihal. S tem, ko pijemo vodo iz lončevine, ki je polna vitaminov in mineralov, lahko preprečimo tudi vročinske kapi.

Zato, če še nimate svojega lončenega vrča, si ga čimprej priskrbite. Pomembno je tudi, da lonec očistimo na 2 do 3 dni in napolnimo s svežo vodo.

Pa na zdravje

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Leave a Comment